Dhi & Fue Saç Ekimi Nedir? Arasındaki Farklar Nelerdir?

Saç dökülmesi herkeste görülebilir, ancak bazı durumlarda bu dökülmenin hızlı ve yoğun bir şekilde olmasından dolayı bazı bölgeler saçsız kalabilir. Saç dökülmesi yaşayan kişiler için saç dökülmesini engelleyici işlemler yapılabilir. Bu işlemler arasında en çok tercih edilenlerden bir tanesi de PRP desteğidir, ancak yapılan hiçbir bakım işlemi yeni saç köklerinin çıkmasını sağlamaz. Sadece mevcut saçların korunmasını sağlayacaktır. Bu yüzden, saç dökülmesi başlamış kişiler için bu yöntemler tavsiye edilmektedir.

Saçsız bölgede tekrar saç çıkması için en geçerli yöntem ise saç ekimidir. Saç ekimi operasyonu sonrasında tekrardan saç kökleri çıkar ve doğal görünüm sağlanabilir. Dolayısıyla saç ekimine olan talep her geçen gün artmaktadır.

DHI & FUE Yöntemi

Gelişen teknolojiyle beraber, yeni saç ekim yöntemleri ortaya çıkmıştır. Saç ekimi yöntemleri arasında en ilkel yöntem FUT yöntemidir, ancak günümüzde bu teknik kullanılmamaktadır. Bunun yerine geliştirilmiş olan FUE yöntemi ortaya çıkmıştır. FUE yöntemi ise günümüzde en çok tercih edilen saç ekim yöntemidir

Bir diğer saç ekim yöntemi ise son dönemlerde ortaya çıkmış olan DHI yöntemidir. DHI yöntemi diğer iki yönteme göre çok daha farklı bir tekniğe sahiptir. Sizler için bu iki yöntemi kendi aralarında ve birbiriyle kıyaslayacağız.

FUE Yöntemi Nedir?

Yukarıda belirttiğimiz üzere FUE yöntemi günümüzde çok sık kullanılan bir tekniktir. 2005 senesinde kullanılmaya başlanan bu teknik FUT tekniğinden sonra bulunmuş ve FUT tekniğine göre çok daha başarılı ve pratik olduğu için en çok kullanılan yöntem haline gelmiştir.

FUE yöntemiyle saç ekimi yapılmadan önce hastanın saçları 3mm ye kadar kısaltılır. Daha sonra saç köklerinin alınacağı donör bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. FUE tekniğinin en temel ekipmanı olan mikro motor aleti ile uyuşturulmuş bölgeden saç kökleri toplanmaya başlanır. Bu işlem doktor tarafından elle yapılabildiği gibi robotlar ve bilgisayar yarımıyla da yapılabilmektedir. Alınan bu saç kökleri (greft) tekli, ikili, üçlü, dörtlü ve beşli olarak ayrıştırılır.

Toplanan saç kökleri oda sıcaklığında bekletildiğinde 2.5 saat içerisinde ölecektir. Bunun için alınan saç kökleri özel solüsyonlar içerisine bırakılır. Daha sonra ekim bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur. Bu aşamada saç ekimi yapılacak alanlara bıçaklar yardımıyla kanallar açılır ve bu kanalların içerisine özel iğneler kullanılarak saç kökleri yerleştirilir. Saç köklerinin yerleştirilme açısı oldukça önemlidir. Saç ekimi operasyonu kesinlikle uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

DHI Yöntemi Nedir?

DHI, direkt saç ekimi yöntemi olarak bilinir. Kısmen, FUE tekniğinin türevi olarak kabul edilebilir. Saç köklerinin donör bölgeden toplanması FUE yönteminde olduğu gibi, donör bölgenin uyuşturulup mikro motor yardımıyla köklerin alınmasıyla gerçekleştirilir. DHI yönteminin temel farkı ise ekim yöntemidir.

Bu yöntemde saç ekimi Choi-pen adı verilen özel bir kalem ile gerçekleştirilmektedir. Alınan saç kökleri bu kalemin içerisine yerleştirilir. Daha sonra bu kalem yardımıyla kanallar açılır ve bu kanalların içerisine saç kökleri yerleştirilir.

DHI tekniğinin en büyük avantajı ise saç köklerinin alınmasıyla, ekilmesinin eş zamanlı olarak gerçekleşmesidir. Yani, saç kökü alındıktan hemen sonra kalemin içerisine yerleştirilir ve ekim hemen gerçekleştirilir.

FUE & DHI Tekniği Arasındaki Farklar

FUE tekniğiyle, DHI tekniğinde saç köklerinin aynı şekilde alındığından bahsettik. Bu iki yöntem arasındaki temel farklar ise şunlardır:

  • FUE tekniği kullanılarak bir gün içerisinde 3000 – 4500 greft ekimi gerçekleştirilebilir. DHI yöntemindeyse bu sayı 1500 – 2500 ile sınırlıdır.
  • DHI yöntemi ile yapılan saç ekim işlemlerinin iyileşme süreci FUE tekniğine göre biraz daha hızlıdır.
  • DHI yönteminde kanama miktarı FUE yöntemine göre daha azdır.
  • DHI tekniğiyle yapılan ekimlerde saç sıklığı FUE yöntemine göre daha sıktır.
  • Geniş bir alana ekim yapılacaksa FUE yöntemi daha avantajlı olarak görülmektedir.
  • FUE tekniğiyle yapılan saç ekimlerinde saç tıraşı yapılmalıdır, ancak DHI yönteminde saç tıraşına gerek yoktur. Talep edildiği taktirde tıraşsız saç ekimi yapılabilir. Sadece donör bölgeye saç tıraşı yapılması yeterlidir.
  • DHI yönteminde kullanılan ekipmanlar daha pahalı olduğu için ve ekim yapan ekibin daha kalabalık olmasından dolayı FUE yöntemine göre daha maliyetlidir.
  • DHI yönteminde alınan saç kökleri dışarıda en fazla 1-2 dakika beklediği için saç köklerinin zarar görme ihtimali daha düşük olmakla beraber operasyonun başarılı olma ihtimali daha yüksektir.
  • DHI yönteminde saçların arasındaki bölgelerde ekim yapmak daha kolaydır.
  • DHI yönteminde ekilen saç köklerinin açısının ayarlanması daha kolaydır.
  • FUE tekniğiyle maksimum saç ekimi 6-8 saat sürerken, DHI yöntemiyle yapılan ekimler daha uzun sürmektedir. Saç Ekimi İşlemi Ne Kadar Sürüyor? isimli yazımızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yanıtla

Sohbete başla
Merhaba, bilgi almak ister misiniz?
Merhaba
Estetik Yeri olarak size nasıl yardımcı olabiliriz?
Powered by